Tilbud

FYNBOGEN 2024

Original price was: 219,95 kr..Current price is: 175,00 kr..

Bogladepris kr. 219,95

18 på lager

Beskrivelse

Bogen har som sådan ikke noget med sundhed at gøre, og dog. Forskningen peger på, at det er sundt at læse. Læsning udvikler bla. vores hjerner, styrker vores intelligens, kan være med til at sænke vores stressniveau… især hvis vi sidder med en bog, hvis indhold interesserer os.

Fyn er for mig lig med smukke naturoplevelser og spændende særværdigheder .. balsam for krop og sjæl… FYN ER FIN.

Fynbogen er kulturel med spændende historiefortællinger. Milena Penkowa er i dette års udgave bidragsyder med et kapitel. Hun fortæller bla. om vilde naturoplevelser på Nordfyn, herunder det at se en fuldvoksen ræv lige ind øjnene, mens den spiser af hendes mad. Milenas forældre købte i 1970 et sommerhus på Nordfyn… lige ude til vandet med fuld panorama havudsigt. 

Fynbogen indledes med  ø-tur i den smukke Odenseforstad Dalum, hvor vi kommer på en charmerende lystvandring. Herefter bevæger vi os ind i den fynske hovedstad og hører om både gøglerkongen Professor Labri og maleren Niels Larsen Stevns. Oppe på Nordfyn præsenteres vi for de mange skønne fødevarer, der er frit tilgængelige i naturen, og på Sydfyn – Danmarks Toscana – hører vi om Fyns rige madkultur.

For de historisk interesserede fortælles Holckenhavn Slots fascinerende historie, og man kan blive klogere på, hvordan man i Korinth grundlagde den danske folkeskole. En kulturhistorisk artikel om fynboernes forhold til trolde kan vi også byde på.

På Vestfyn møder vi den selvlærte multikunstner Hans Krog, og på Bjørnø i Det Sydfynske Øhav får vi indblik i, hvordan livet udfolder sig i et af landets mindste lokale samfund. I en personlig erindringsartikel hører vi om, hvordan det føltes, da en reserveret vestjyde mødte en højrøstet fynbo, og hvordan førstnævnte blev vellykket integreret på Fyn.

Endelig drager vi til København, hvor der også ligger et lille stykke Fyn: Den fynske ambassade, som i en årrække har taget vare på eksilfynboer, der har forvildet sig til den fremmedartede hovedstad.

Du kunne også være interesseret i...