Eucalyptus olie

Eucalyptus olie er produceret ved dampdestillation af febertræ (eucalyptus).

Oliens egenskaber menes at være antibakterielle, desinficerende og smertestillende.
Eucalyptus anses for at være en af vigtigste duftolier i verden.

Kan være behjælpelig med at lindre hoste, forkølelse og åndedrætsbesvær. Desuden findes i sportscremer og geler for at berolige muskel og ledsmerter.

Eucalyptus æterisk olie er fri for pesticider, kemikalier og opløsningsmidler og er derfor velegnet til de fleste anvendelser.

Eucalyptus er karakteriseret ved sin moderat, men alligevel energisk duft med citrusovertoner og findes ofte i aromaterapi til at rykke frem aroma, vitalitet og aktivitet.

FORSLAG TIL BRUG: Føj et par dråber i din diffuser og nyd effekten og duften. Tilsæt et par dråber i en bæreolie, og massér den ind i din hud for at øge den nydelse enda mere. OBS! – fortynd på insektbid for at lindre ømhed eller kløe.

FORSIGTIG: Fortynd altid i en bæreolie inden påføring, Undgå sensitive områder. Undgå øjenkontakt og slimhinder. Må ikke anvendes, hvis du er gravid eller lider af for højt blodtryk eller epilepsi. Opbevares utilgængeligt for børn.

Blandt andet, eucalyptus æterisk olie var også kendt hos aboriginere. Betragtet som en helende plante, blevet den høstet i sine 700 sorter. Den første anvendelse i nyere historie har været af baron Ferdinand von Muller, hvem genopdagede dens antiseptiske egenskaber.

Dens forbrug var endda vigtigere i første verdenskrig, på grund af den rasende influenza. I dag finder vi dyrkning af eucalyptus i lande som Spanien, Kina, Sydafrika, Portugal, Chile og Rusland.

Videoafspiller