Naturens vej_logo

Hjemmelavet dadelsirup uden sukker

De fleste ved at raffineret sukker belaster kroppen - nogle tror at honning og sirup er det meget sundere alternativ... men den går ikke

hjemmelavet dadelsirup
ingredienser dadelsirup


🧾 Ingredienser:

• 200 g bløde dadler (fx Medjool)
• 2–2,5 dl vand (jeg bruger rent vand)
• 1 tsk citronsaft (valgfrit – hjælper med holdbarhed og balancerer smagen)
• 1 knivspids salt (fremhæver smagen)

🔪 Sådan gør du:

1. Udsten dadlerne groft (hvis de ikke er bløde, læg dem i blød i varmt vand i 10–15 min).
2. Kom dadler, vand, citronsaft og salt i en blender eller foodprocessor.
3. Blend til en glat, tyk sirup – juster med lidt ekstra vand, hvis det bliver for tykt.
4. Hæld siruppen i en renset glasbeholder med låg.

🧊 Opbevaring:
• I køleskabet: Holder ca. 2–3 uger
• I fryseren: Kan fryses i isterningebakker og tages op i små portioner.

"Det helt naturlige alternativ til sirup eller honning"